Diamond strandhengels: alleen het beste voldoet

31 oktober 2017 | Redactie

Bij Tackle Specialist Antwerp vind je geen kiloknallers of bonus-hengeltjes. Deze leverancier van topzeehengels en casting reels verdeelt alleen het beste dat op de markt verkrijgbaar is. Menig klant weet dat kwaliteit en service hoog in het vaandel staan en anders niets. Het mag dan ook geen wonder heten dat TS Antwerp verdeler is van een hengelmerk als Diamond,  makers van de ultieme strandhengels.

 

Op surfcasting werpdagen zie je werkelijk de resultaten terug...

 

Diamond

Diamond vindt zijn oorsprong uit een passie; een passie voor het surfcasting. Hoewel het merk bij het grote publiek vrij onbekend is, zijn de producten het resultaat van een lange samenwerking tussen de ontwerpers en fabrikanten, die ontstond in de jaren tussen 1990 en 2000. De fabrikant beheerst het maken van een perfecte strandhengel tot in de puntjes, met als leidraad de drie-eenheid ‘werpafstanden, gebruiksgemak en duurzaamheid’.

 

 

Vertrouwen

Enkele modellen van Diamond zijn meer dan tien jaar oud, zoals Silanium of Silanium Light, maar ook de Maréa of Oceé, of meer recentelijk de Systech en Carrera. De visie van de ontwerpers bleef dezelfde: een surfcasting hengel moet niet alleen perfect, maar ook een levend instrument zijn en een ​​onwankelbaar vertrouwen tussen de hengel en de visser bewerkstelligen. Dit vertrouwen is het belangrijkste punt van het merk Diamond.

 

 

Surfcasting met Diamonds...

 

Meer werpafstand

Diamond heeft meer dan twintig jaar ervaring met cesium- en plutoniumvezels, waarmee de beste hengels zijn opgebouwd. Het bracht modellen voort die gewoon 20% meer werpafstand genereren en de visser de kans biedt zijn technische potentieel te vergroten, maar ook zijn visplezier. Want met een Diamond voel je het vechten van een 20 cm lange vis op 150 meter afstand tot in je vingers. Op de werpdagen zie je die werpafstanden en het plezier in casting terug. Afstanden van meer dan 200 meter met 125 gram lood op een 24/00 lijn, en niet eens door de wedstrijd-surfcasters, zijn al veelzeggend.

 

De Cesium 405CS Slim...

 

Cesium 405 CS Slim

Legendarisch – nu al – is de Cesium range. Neem de Cesium 405CS Slim. Deze driedelige hengel is ontworpen voor specifiek gebruik van loodgewichten tussen de 60 en 125 gram. De blank van 4,05 meter is van een indrukwekkende lichtheid. Zijn actie is extreem snel, waardoor hij technische worpen kan leveren via de pendulum of normale werptechniek. In de praktijk is de 405CS Slim het ideale gereedschap voor finesse-vissen. De zachtheid van de blank behoudt het aas op de onderlijn, terwijl het Conic Drive design de grote werpafstand verzekert. Uitgerust met Fuji Low Rider ogen, is dit model geschikt voor lijnen van 12/00 tot 30/00. Je kunt ook het surfcasten trainen met dit model. Dankzij de instelbare contragewichten is hij zowel lichtgewicht als evenwichtig.

 

Tackle Specialist Antwerp

Tackle Specialist Antwerp verdeelt naast tophengels van Diamond ook Zziplex hengels en vele toppers en onderdelen op gebied van reels. Kijk voor meer informatie op de website van TS Antwerp of op de website van Diamond.

 

Balansgewichtjes in de butt...

 

 

De Cesium range...

 

 

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (1)

 

deilgat freddy

wat is de prijs van deze hengels a u b