Opstomen met ms. De Zeearend

12 oktober 2017 | Redactie

Ms. De Zeearend is een stevige grote zeevischarter die momenteel opereert vanuit Vlissingen en plaats biedt aan elf opstappers. Die elf opstappers kunnen ook allemaal in de verwarmde stuurhut schuilen wanneer het hard regent of op weg naar de stekken. De 12 meter lange Cyfish 39 van schipper John Luchies weet de wintervis goed te zitten en deze charter staat dan ook garant voor een heerlijke visdag met een maaltje vis om mee naar huis te nemen.

 

Veilig uit en thuis...

 

De Zeearend

Hoewel De Zeearend in het zomerseizoen de Noordzee opstoomt en haar dubbele Iveco 285 pk dieselmotoren de sporen geeft tot een top van 20 knopen richting de wrakken of de makreel, zoekt het schip in het winterseizoen de monding van de Westerschelde op, waar zich in het koude jaargetijde voldoende vis ophoudt.  Dan vaart het vanuit Vlissingen en kun je daar opstappen.

 

 

Lekkere platvis aan boord...

 

De charterboot is van oudsher gespecialiseerd in de verre wrakkenvisserij, maar tegenwoordig van alle markten thuis. Er wordt meestal voor anker gevist in het Delta-kustgebied of in de monding van de Westerschelde. Naast het vissen is ook een gewone rondvaart mogelijk voor een gezellige familiedag, al dan niet met een hengeltje uitgooien erbij. Alles is bespreekbaar bij de schipper, onder het motto ‘U vraagt, wij varen’… Dat dit alles heel goed samengaat met culinaire geneugten, had u al eens mogen lezen in magazine Zeehengelsport.

 

 

Ook voor je visclub of de familiedag...

 

Comfort

Het schip voldoet aan de strenge eisen van de scheepvaartinspectie, met de beste reddingsmiddelen, waaronder de twee hoogwaardige vlotten van acht personen elk. Verder is alle moderne elektronica aan boord, van een open scanner radar tot zeer geavanceerde plotter/DGPS. Ook aan het comfort van de opstappers is gedacht: naast het verwarmde stuurhuis zijn ook buiten zijn twee beschermde zitplaatsen. Aan de achterzijde van het stuurhuis is een apart toilet met wasgelegenheid.

 

 

Is ze mooi of niet?

 

Vlissingen

De Zeearend vaart van 1 oktober tot 1 juni vanuit Vlissingen en vanaf 1 juni tot 1 oktober vanaf de steiger aan de binnenzijde van de Roompotsluis op het voormalige werkeiland Neeltje Jans. Momenteel maakt het schip mooie dagen met platvis, wijting, schar en kabeljauw. Dankzij de ervaring van de schipper en de power van de boot kun je er zeker van zijn dat de beste visgronden worden bezocht om elke opstapper aan zijn trekken te laten komen, jong en oud, ervaren of beginnende visser.

 

Kijk op de Facebookpagina of website voor meer informatie.

 

 

In de zomer of herfst is een haaitje geen toevalstreffer...

 

 

En een mooie tong ook niet...

 

 

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.