Fluistervaren in zout water

08 september 2017 | Redactie

In sommige natuurgebieden of recreatieplassen krijg je alleen nog maar toegang met een ‘fluistermotor’ op je boot. Ook in de brakke wateren of het zilte nat van de Zeeuwsche en Zuid-Hollandse delta kan dit je overkomen. Niet voor niks dat veel ‘instappers’ of booteigenaren kiezen voor een Minn Kota elektromotor als de Traxxis of Endura (Max) die ook in zoutwaterbestendige ‘Riptide’ modellen uitkomen….

 

 

De Riptides zijn altijd aan de witte kleur te herkennen…

 

Minn Kota

Het merk Minn Kota biedt als grootste fabrikant van elektromotoren altijd een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding met (2 jaar) garantie en bijbehorende service. Wil je instappen als bootvisser en je tikt een mooi bootje op de kop, dan kom je vaak bij dit merk uit. Maar welke elektromotor kies je dan? Voor de zoutwatervissers is de keuze een stuk makkelijker omdat de meeste modellen een ‘Riptide’ voor het zoute water uitbrengen.

 

Riptides

De Riptides van Minn Kota zijn speciaal voor het zoute water ontwikkeld. Je kunt er onbezorgd keer op keer mee het zoute water op zonder dat de motor daaronder zal lijden.  Riptide motoren zijn ongevoelig voor corrosie dankzij de hoge kwaliteit legeringen en aluminium bovenarmen. De metalen ondergaan een zwaar reinigingsproces alvorens te worden geanodiseerd of gecoat met een speciale zink-dichromaat beschermlaag. Alle componenten worden vervolgens afgewerkt met een duurzame 5 mm TGICpolyester poedercoating verf.  Dit biedt een ongeëvenaarde bescherming tegen corrosie.

 

Ook de elektronica kan tegen zout water. Maritieme kwaliteit urethaan omhult volledig de Riptide controleplaten om de elektronische circuits te beschermen. Ook zijn alle elektrische aansluitingen afgedicht met vloeistofdichte krimpkous om een onneembare barrière tegen zout water te vormen.

 

Een Traxxis Riptide staat garant voor stil varen met de nodige power en ausdauer…

 

 

Anode

‘Galvanische’ corrosie ontstaat wanneer twee verschillende metalen in elektrisch contact komen met zout water. Een Riptide vecht terug met een gepatenteerde offer-zink-anode, een composiet schacht en goed uitgebalanceerde materialen. Het resultaat is een motor die volledig is beschermd tegen de aanvretende krachten van zout water.

 

EBBM.nl

Bij elektrisch varen specialist EBBM.nl komen veel vragen binnen over de Riptides. Hier worden veel modellen verkocht als de Traxxis en Endura (Max) uitvoeringen.

 

Zeevissers hebben steeds vaker de Riptides nodig als belangrijke hulp naast de buitenboord-benzinemotor. Zeker in genoemde natuurgebieden of baaien, maar ook bij schuwe soorten als de zeebaars, die je vaak niet met ploffende benzinemotor kunt bevissen zonder deze te verjagen. EBBM verkoopt onder meer twee krachtige Traxxis modellen in Riptide uitvoering. Ideaal voor de zeevissers die een betrouwbare fluistermotor zoeken waar ze geen omkijken naar hebben.  Met de juiste accu en lader erbij kun je er vaak een hele dag op vissen, mits je verstandig omgaat met je energiehuishouding. Bekijk de Riptides eens goed en doe je voordeel!

 

 

 

 

 

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.