Nieuw elan brengt DAM en haar merken naar de top

04 september 2017 | Redactie

De verwachtingen zijn hooggespannen bij het ervaren merk DAM, dat al zo lang meeloopt in de geschiedenis van de hengelsport en telkens weer laat zien dat het met zoveel ervaring en knowhow toonaangevend kan zijn. Met een nieuw elan kijkt het merk vol vertrouwen naar de toekomst  en laat tijdens een ‘roadshow’ in het Duitse Baunatal haar dealers al dat fraais zien wat er momenteel anno 2017, in hengelsporttermen op de drempel van 2018, wordt uitgebracht onder het nieuwe logo.

 

Welkom bij het nieuwe DAM...

 

Autobahn

Wanneer de Autobahn onder je doorvliegt en je vanaf de Holländische grens nog 3 uur moet kachelen, kun je alvast je Duitse taal weer eens ophalen met de radio op de WDR en borden langs de snelweg. Aangekomen in de buurt van Kassel kan die taalbarrière evenwel meteen overboord want we worden verwelkomd door twee Hollandse ‘Dammers’ in de personen van Robert Valkeneer en Lucas van der Geest. Geen onbekenden in de internationale hengelsport en DAM mag zich terecht verheugen in de ervaring die deze twee Nederlandse ‘aanwinsten’ meebrengen naar het Duitse merk – waar we zeker ook de naam André Akkermans moeten noemen die de firma in Europa ‘achter de schermen’ steviger op de kaart moet gaan zetten in alle segmenten en wiens leidinggevende rol daarbij zeker merkbaar zal zijn.

 

 

 

Robert Valkeneer en Lucas van der Geest met het nieuwe DAM logo...

 

Quick

Waar Robert - als meest recente aankoop - zijn stempel zal gaan drukken op de ontwikkeling van het beroemde molenmerk Quick, heeft Lucas zich reeds een paar jaar onsterfelijk gemaakt door het meervalmerk MadCat uit de grond te stampen en op te bouwen tot een gekend en degelijk sterk merk in meervallanden als Duitsland en Frankrijk, en dat is knap werk van deze oud-oprichter van de Nederlandse Meervalstudiegroep. Van der Geest is in Nederland immers de pionier geweest die het meervalvissen reeds in de jaren tachtig van de vorige eeuw op de kaart zette en daar ook enige boeken over schreef. Die activiteiten onderstreepte hij echter met zijn kennis van de hengelsport en meervalvangsten in Nederland toentertijd.

 

 

De Smart Alarms zijn dé beetmelders voor de statische meervalvisser. Begin oktober 2017 komen ze in de winkels...

 

MadCat

Genoeg gepraat en koffie gedronken. Het woord ‘MadCat’ is gevallen. Lucas en Robert laten vol trots zien dat MadCat het in korte tijd zo ver geschopt heeft en ook in 2018 toonaangevend zal zijn. Dat zien we meteen aan een opzienbarend beetmeldersysteem voor de meervalvisser. De Smart Alarms zijn duidelijk geen beetmelders die je voor het karpervissen gebruikt. Deze klem je op de hengel en reageren op elke minimale beweging die de hengel maakt. En reken maar dat je hengel beweging maakt bij een aanbeet van een meerval! Even voor de zekerheid: we hebben het hier over de statische visserij vanaf de kant met dood aas (in Nederland) of met het boeiensysteem in het buitenland en in landen waar levend aas nog is toegestaan.

 

 

Anti-statische uitvoeringen van het MadCat meervalkunstaas en hakenseries...

 

Smart Alarms

Het nieuwe Smart Alarm systeem komt (oktober 2017) beschikbaar in een set, dat ‘wireless’ met elkaar verbonden is en natuurlijk ook via een receiver op afstand communiceert met je ‘Smarts’ op de uitstaande hengels. Prachtig is ook dat er een ‘stand alone’ versie op de markt komt met een ‘niet draadloze’ Smart Alarm voor een enkele hengel. Voor de sportvissers die nog topbelletjes gebruiken tijdens het vissen in de nacht (vul de soorten zelf maar in) is dit een uitkomst!

 

 

Deze fraaie MadCat grepen op de meervalhengel worden ook op sommige zeehengels van DAM toegepast...

 

A-static

MadCat breidt tevens haar gamma uit met een vernieuwende serie die onder de naam ‘A-static’ bekend is. Het verhaal erachter is dat de meerval beslist geen domme vis is en wanneer je deze besnorde duivel eens goed bekijkt, zie je dat de evolutie deze rover heeft bedeeld met enorm veel tastreceptoren, die al dan niet in de snor verwerkt zitten of in de kop. Dat de vis hierbij ook elektrostatische signalen kan opvangen, is bij veel meervalvissers niet langer meer de vraag, maar een gegeven. Voor deze meervalvissers heeft MadCat materialen ontwikkeld die het metaal afdekken met een anti-statische rubberlaag, die herkenbaar is op onderdelen als spinnerbladen en haken.

 

 

De brede SteelPower Blue serie voor de zeevarende bootvissers, kent ook een strandhengel die in drie afmetingen uitkomt...

 

SteelPower Blue

Maar laten we de rest niet vergeten. In de hengelrekken staat naast de fraaie camo-hengelgrepen op de MadCat hengelseries ook een prachtige nieuwe zeehengelserie als de Blue SteelPower te pronken. De SteelPower Blue hengels hebben dezelfde camo-greep als de MadCats. Het is een serie boothengels die voor alle zeevissoorten dekkend is. Zelfs een vierdelige reishengel is opgenomen in de SteelPower Blue series met een fraaie 20, 30 en 50 lb stok voor de sterke vissen. Ook een Inliner behoort nu tot deze serie alsmede voor de niet-bootvissers een Blue Surf strandhengel in de afmetingen 390, 420 en 450 cm uitvoering.

 

 

Effzett gaat serieus inzetten op zware softbaits en swimbaits voor de grote snoek!

 

Effzett

Verder naar Effzett. Het roofvissegment is als vanouds sterk vertegenwoordigt bij DAM. Genoemd naar een van de oprichters van het merk met de initialen ‘FZ’, borduren de productontwikkelaars verder op het succes, dat opmerkelijk genoeg in Duitsland en andere landen nog altijd de toon zet met enorme verkopen op gebied van spinners en lepels. Anderzijds laat Effzett zien dat het ook op plug- en softbaitgebied zijn mannetje staat met dodelijk aas voor de snoek zoals de nieuwe Slide ’n Roll Perch die zowel als plug (met schoep) als zonder schoep als swimbait ingezet kan worden.

 

De Slide ’n Roll Perch: met of zonder schoep...

 

MAD

MAD is het karpermerk van DAM. Een succesverhaal dat de karpervissers niet ontgaan is de afgelopen jaren, want het jonge merk is zelfs in de bakermat Engeland doorgedrongen met zijn degelijke materialen en fraaie producten als de Habitat bivvy’s en de loodvervangende ‘Tungsten’ materialen en Touchdown end tackle producten voor de laatste meter. Ook qua hengels en (Quick) molens en vrijloopmolens gaat dit merk nog altijd ‘als de brandweer’, zij het dan niet in het rood maar in het kenmerkende geel door het leven.

 

 

De regen zorgde voor een mooie praktijkopstelling van deze serie MAD bivvies en brollies...

 

 

Zo zien we het graag: de regen die als parels afdruipt van een fraaie Two Man dome uit de MAD Habitat range ...

DAM in de toekomst

DAM staat in 2017 weer nadrukkelijk op de kaart in de hengelsport en dat zal in 2018 nóg duidelijker worden. De onderliggende merken Effzett, MAD en MadCat komen er duidelijk voor uit dat moederbedrijf DAM erachter staat met haar ervaring en degelijke producten en dat zal met diverse upgrades op kwaliteitsgebied alleen maar duidelijker worden in 2018. Ook op molengebied zal Quick van zich laten horen met een duidelijk toekomstplan en in de wandelgangen wordt zelfs gefluisterd dat DAM zijn compleetheid wil gaan tonen door over de hele linie zo niet de beste, dan toch zeer sterk vertegenwoordigd wil zijn.

 

 

Beauties in de Quick en MAD afdeling voor de karpervisserij...

 

Catalogus

Blader je de huidige catalogus door dan valt er niet veel meer te ontdekken dat de firma nog ontbreekt. Maar wie goed kijkt en luistert, ziet nog een enkele lege plek… Samengevat: er zit nog volop toekomst in DAM en de komende tijd zal het merk zich laten gelden en met name ook verrassingen uit de hoge hoed toveren.

 

 

De soepele Quick Fighter Pro met slip voor of achter, in een mooi wit jasje...

 

 

Een nieuw logo en nieuwe upgrades van de DAM materialen...

 

 

 

 

 

 

 

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.