Avonturen van de Fish Carver

08 augustus 2017 | Redactie

De naam Bart van Lohuizen doet bij de meeste hengelsportbeursgangers wel een belletje rinkelen. De ‘Fish Carver’ staat vaak met zijn prachtige houtsnijwerken van vissen op de hengelsportbeurzen en maakt vrijwel elke vangst of vissoort na. Bart is zelf ook sportvisser en heeft de meeste ‘houten vissen’ zelf al eens gevangen.

 

Bart op zijn Crescent 15-voeter...

 

Fish Carving

Op zijn website staat een lijst weergegeven met soorten die Bart al eens gevangen heeft of waarvan hij goed referentiemateriaal heeft verzameld. De meeste daarvan heeft hij nog nooit uit hout gesneden, maar die uitdaging durft hij met zijn ervaring wel aan. Zijn fascinatie voor zijn houtbewerking van vissen omschrijft hij als volgt: “Zo’n prachtig dier verwerken tot driedimensionale kunst, zie ik als de ultieme uitdaging.”

 

 

 

Sea Fishing Cornwall

Op YouTube staan van Bart enkele filmpjes, waaronder ‘Sea Fishing Cornwall’ die prachtig laat zien wat de charme is van het zeevissen vanuit een eigen boot. Hoewel het geen grote boot is, maar wel een (stevige) 15-voets Crescent, lukt het Bart hiermee om in Cornwall prachtige vissen te vangen waaronder ruwe haai, kathaai en als klap op de vuurpijl een blauwe haai van 220 cm die hij eigenhandig aan boord kreeg (op film). Aan boord van een grotere boot, de Lady Mary, gaat Bart met de schipper op jacht naar blauwe haai vanuit Padstow en filmt de vissessies met zijn GoPro en toont tussendoor fraaie onderwaterbeelden.

 

Klik hieronder om het filmpje te bekijken.

 

 

 

 

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.