Trekken en sleuren met de Cayman Black Evolution 7000 DS

01 augustus 2017 | Redactie

De laatste tijd staan met name de slanke, maar toch geduchte kunstaashengeltjes van het Spaanse Cinnetic volop in de belangstelling. Veel zeebaarsvissers zien in deze rapiertjes een voordelig, maar volwaardig alternatief voor de veelal prijzige hengels die dit segment al jaren domineren. Maar wisten jullie dat Cinnetic ook een lijn aan prima werpmolens voert?


Eén van de topmolens van Cinnetic is de Cayman Black Evolution 7000 DS. Net als de hengels van Cinnetic is deze snelle Big Pit molen zeer stijlvol uitgevoerd en mag hij daarnaast bogen op uitstekende specificaties. Met een overbrenging van 4,6:1 draait deze Cayman met een volle spoel ruim een meter lijn binnen per slingerslag!

 

Prijs/kwaliteit

De Cinnetic Cayman Black Evolution weegt slechts 665 gram en kan zich qua prestaties probleemloos meten met molens van gerenommeerde merken uit het topsegment die een veel hogere prijs dragen. Zo is dit model uitgevoerd met 7+1 kogellagers, waarvan er zes volledig zijn geseald. Deze krachtpatser met een iets snellere oscillatie is uitgevoerd met een slip van maar liefst 16 kg en dat maakt hem geschikt voor het zware zeeviswerk, maar bijvoorbeeld ook voor het vissen op meerval.

 

Trekken en sleuren met de Cayman Black Evolution 7000 DS 2

Deze krachtpatser is uitgevoerd met een slip van maar liefst 16 kg.

 

De Cayman Black DS (= Deep Spool) wordt standaard geleverd met twee aluminium spoelen. De diepste daarvan heeft een capaciteit van 400 meter 35/00 en op de eveneens bijgeleverde ondiepere spoel kun je zo’n 300 meter 20/00 kwijt. Met behulp van het Quick Spool Release Systeem kun je bovendien razendsnel van spoel wisselen.

 

Trekken en sleuren met de Cayman Black Evolution 7000 DS 3

Standaard geleverd met twee aluminium spoelen met veel lijncapaciteit.

 

Trekken en sleuren

Cinnetic wordt in onze Lage Landen verdeeld door Ultracast. Arjan Geelhoed van Team Ultracast kreeg de opdracht om met deze molen te doen wat hij met z'n eigen molens juist niet zou doen en na het nodige takel- en sleurwerk onder ronduit ruwe omstandigheden was Arjan zwaar onder de indruk. Hij viste er onder meer mee op de steenstort van de Nieuwe Waterweg en andere zware stekken op Europoort en de Cayman gaf werkelijk geen krimp. Nog steeds doet zijn testmolen perfect dienst, zonder ook de minste hapering!

Trekken en sleuren met de Cayman Black Evolution 7000 DS 4

Trekken en sleuren met de Cayman Black Evolution 7000 DS 5

Arjan Geelhoed van Team Ultracast kreeg de opdracht de testmolen flink op zijn donder te geven…

 

Nu is dit Big Pit model ook speciaal ontworpen gemaakt voor het betere trek- en sleurwerk. Wil je deze krachtpatser echter inzetten onder iets minder grofstoffelijke omstandigheden, dan is er ook een SS-versie (= Shallow Spool) voor gebruik in combinatie met een dunnere lijn. De capaciteit van deze  Shallow Spool bedraagt 300 meter 25/00, maar voor de rest zijn alle specificaties gelijk.

 

Trekken en sleuren met de Cayman Black Evolution 7000 DS 6

De vormgeving van alle producten van Cinnetic is ronduit verfijnd, zelfs als het gaat om zo’n Big Pit krachtpatser.

 

De Cayman Black Evolution 7000 DS is voor een consumentenprijs van tegen de € 160,- te koop in alle topzaken die terug te vinden zijn op de website Ultracast.


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.