Travelling light met de DAM Neo Salt serie

18 juli 2017 | Redactie

Je hoeft een ervaren merk als DAM niet te vertellen hoe je een degelijke werpmolen of een perfecte hengel moet maken. Zeevissers kunnen daar over meepraten, gezien de populaire series als de SteelPowers en diverse zoutbestendige Quick molens. De laatste toevoegingen op hengelgebied zijn de Neo Salt series, met fraaie zeebaarsstokken daartussen…

Een nieuw concept van DAM, deze Neo Salt range...

 

DAM

De Neo Salt range is gebaseerd op een nieuw concept van DAM waarbij de pro-staffers uit de diverse West-Europese en Mediterrane landen hebben meegewerkt om met deze serie een diversiteit aan spinhengels voor zeebaarstechnieken af te dekken. Dat resulteert in een achttal mooie stokken met een prachtige afwerking. De Neo Salt range loopt vanaf Neo Salt Long Cast hengels van 285 cm hengels (10-60 gram) tot aan de tweedelige Neo Salt Weightless van 195 cm (5-15 gram).  

 

Zoutwaterbestendige hengels...

 

Neo Salt Weightless

Een opvallende onder die acht is de genoemde 195 cm metende WeightlessDe compacte transportlengte is gekozen om het vervoer over strand, rotsen en pieren zo eenvoudig mogelijk te maken en de funfactor hoog te houden voor speelse technieken als dropshot, gewichtloze shads en kleine stickbaits of jerkbaits in riviermondingen of andere brakwatergebieden of estuariums. Met name bedoeld voor voor kleinebootvissers, kajakkers en bellybootvissers.

 

Nieuw logo, nieuwe concepten...

 

Micro Guide systeem

De Neo Salt hengels zijn gemaakt van PBO carbon en dat levert hengels op die uitblinken in gewicht, gevoeligheid en sterkte. Het unieke Micro Guide systeem kreeg vorm door geleideogen die zeer dicht tegen de blank gemonteerd zitten die volgens DAM verdere worpen mogelijk maakt en de gevoeligheid van de hengels verhoogt.

 

Zes van de acht Neo Salt hengels uit de range...

 

Neo Salt Long Cast

Een prachtige ‘straight’ spinhengel voor de zeebaars is de Neo Salt Long Cast. Deze meet 285 cm en is geschikt voor werpgewichten van 10 tot 60 gram. De hengel heeft een eigengewicht van 187 gram en dat is perfect voor een zeebaarshengel waar je de hele dag mee wil ingooien zonder rugpijn of RSI te krijgen.

 

Bekijk de gehele serie eens en wie weet zit jouw perfecte hengel ertussen!

 

 

Meer dan 140 jaar ervaring met het maken van hengelsportmaterialen...

 

 

 

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.