HSV De Zeebaars leert 26 kinderen zeevissen

11 juli 2017 | Redactie

Na het succes van vorig jaar werd op zaterdag 8 juli jl. voor de tweede keer een jeugdvisdag georganiseerd door hengelsportvereniging De Zeebaars uit Scherpenisse. Maar liefst 26 kinderen in de leeftijd van 10 t/m 14 jaar hadden zich aangemeld. De jeugdvisdag is met name gericht op het zeevissen. Ongeveer vijftien vrijwilligers bezorgden de enthousiaste kinderen een onvergetelijke dag.

Wat een fijne dag en het weer werkte ook mee...

 

Tholen

Binnen enkele weken zat de organisatie al aan het totaal aantal deelnemers. Dit geeft wel aan hoeveel interesse er is in sportvissen op het Eiland Tholen. Het doel van de jeugdvisdag is om het zeevissen voor de jeugd te promoten en de kinderen enthousiast te maken. Dit is gezien de blije gezichten en positieve reacties zeker gelukt, stelt voorzitter Martijn Westdorp.

 

Zo doe je het aas op de haak...

 

Boeiende les

De dag begon ’s morgens met een uitleg over het zeevissen door voormalig zeeviskampioen Danny Goossen. Danny weet als geen ander de kinderen te boeien en begon met de vraag wie er al eerder gevist had. Bijna alle kinderen staken hun vinger op en toen was het ijs meteen gebroken. Met name de uitleg over de verschillende soorten zeeaas werd enthousiast ontvangen. Na een korte pauze mochten de kinderen zelf een tuigje knopen waar in middag mee gevist moest worden. Het ochtendprogramma werd afgesloten met een leuke visquiz.

 

Zo pak je een zeepier vast...

 

Vis meenemen

Na de lunch – een broodje frikandel en broodje kroket – gingen de kinderen met een touringcar naar de Westerschelde zeedijk bij Rilland-Bath. Het enthousiasme spatte ervan af en er werd gevraagd wat we allemaal gingen vangen. Enkele kinderen hadden de opdracht vanuit huis mee gekregen om een maaltje vis mee te nemen voor de pan.

 

Een afhoudertje monteren...

 

Niet te houden

Toen de kinderen op de stek arriveerden, stonden de vrijwilligers al te wachten aan de dijk. Zij hadden ondertussen alle hengels al opgetuigd. Alleen één probleem: het water stond nog niet aan de dijk. Er moest eigenlijk nog een half uurtje gewacht worden. Maar de groep enthousiaste kinderen waren niet te houden. Met hengel en al werd het slik opgerend en werd er al uitgeworpen. De één met wat meer ervaring dan de andere…

 

Vragen waren er om te beantwoorden...

 

Iedereen vis

Vanaf het begin werd er vis gevangen. Weliswaar hele kleine vis, maar dat mocht de pret niet drukken. De vangst bestond uit botjes, spieringen en een kleine tong. De vrijwilligers hadden het er maar druk mee. Om 16.00 uur werd de dag afgesloten met een leuke groepsfoto. Op de terugreis ontvingen de kinderen een goodiebag en een zeevisdiploma. Zowel de kinderen als de vrijwilligers waren moe maar voldaan. Mede dankzij alle vrijwilligers, Sportvisserij Nederland, Sportvisserij Zuidwest Nederland, gemeente Tholen en de Rabobank was deze jeugdvisdag een enorm succes geworden.

 

Keurige paternoster met drie afhoudertjes...

 

Op naar het water...

 

Pas op voor het lood, meneer...

 

Zagen jullie die top ook bewegen?

 

Ook kleine vissen tellen mee...

 

Iedereen wist vis te vangen...

 

Te klein voor de pan thuis...

 

Zou je met een aanloop niet verder komen? Het is te proberen...

 

 

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.