Vercelli Enygma familie breidt uit

08 juli 2017 | Redactie

Misschien komen de merken Hart en Vercelli u bekender voor dan het merk Evia. Dat is geen schande. De Spaanse hengelsportfabrikant richt zich voornamelijk op de mediterrane markt, en de bijbehorende technieken en vissoorten, maar de laatste jaren begeeft Evia zich met name via Vercelli op de West-Europese zeevisserij.

Ook de goudkleurige Essentia wordt flink aan de tand gevoeld door Didier Leroy en Filip Galens.

 

Evia

En als je Vercelli zegt, denk je meteen aan die prachtig gekleurde strandhengels waar ook Nederlandse en Belgische toppers mee vissen. Het door groothandel Ultracast verdeelde Vercelli is zelfs sponsor van meerdere kampioenen en teams en ook trotse sponsor van onder meer het Nederlandse zeevisteam van Vercelli – De Watergeus, dat ook aan het WK voor clubteams meedoet.

 

Toppertje...

 

Vercelli

Een van de hengels die veel gebruikt en hoog gewaardeerd wordt, is de Enygma. Deze Enygma staat niet op zichzelf, want er zijn meerdere uitvoeringen van en ook de kleurtjes van de blank verschillen nogal zodat je ze in ieder geval niet snel verwisselt en makkelijk uit elkaar houdt. Zo zagen we aan onze kusten onder meer de Besta T en de Essentia uitvoering van de Enygma in actie, vastgehouden door tevreden gebruikers, maar wellicht heb je vandaag de dag al twee handen nodig met al je vingers eraan om alle Enygma uitvoeringen te kunnen tellen.

 

Ideaal met 115 gram werpgewicht...

 

Essentia

De Enygma Essentia moeten we echter zeker noemen. Dit is in een regelrechte topper. Hij is 412 cm lang, gemaakt van Hi-Modulus carbon met daarop Fuji Lowrider Alconite ogen en een Sensi spliced hybride Tip. Hij heeft een Fuju DPS schroefreelhouder en een assymmetrische greep. De goudgele en driedelige Essentia heeft een ideaal werpgewicht van 115 gram, maar kan natuurlijk best wat meer aan. Ideaal voor de Noordzeekust en voor een tophengel van een alleszins net prijskaartje voorzien.

 

Klik hier voor meer info over de Evia merken.

 

 

Dit speeltje uit de catalogus wilden we de lezer niet onthouden: een nieuwe opvouwbare Vercelli ‘Work Station’ strandtrolley;  uitgerust met speciale strandbanden!

 

 

 

 

 

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.