Zeebaarsvissen aan de Zwarte Zee | vlog Mehmet Büyükyilmaz

08 juli 2017 | Mehmet Büyükyilmaz

Mehmet Büyükyilmaz

Mehmet Büyükyilmaz is een door-en-door fanatieke zeebaarsvisser (met kunstaas) en deelt in zijn vlogs live aanbeten op de bekendste stekken van Rotterdam!

Met heel veel plezier presenteren wij hier het filmpje dat onze vaste vlogger Mehmet in mei jl. schoot tijdens zijn visvakantie naar het thuisland van zijn ouders, Turkije.

 

Aan de wonderschone rotskust van de Zwarte Zee kwam Mehmet er tot zijn schade en schande achter dat zijn vertrouwde hot spots niet opleverden wat hij er van verwachtte en het bleef tot zijn frustratie bij kleine baars. Hoe kon dat toch?

 

In Turkije vertegenwoordigt een vers gevangen zeebaars echter een zelfde grote economische waarde als bij ons en dat betekent dat er ook aan en op de Zwarte Zee wordt gestroopt. Net als in Mehmets vertrouwde Europoort dus!

 

De  stekken bleken te zijn ontdekt door speervissers! Het waren geen lokale vissers en na enig onderzoek ontdekten Mehmet en z’n visvrienden een onbekende auto aan de waterkant en troffen daar ook de betreffende speervisser. Ze wisten niet wat ze zagen (foto te zien op video). Er lagen maar liefst negen grote geschoten baarzen op de kant, waarvan er eentje precies 112 cm lang was. Dat formaat geeft aan welke potentie dit stukje Turkse kust heeft voor de zeebaarsvisser!

 

Zwarte-Zee-02

Een schitterende kust met enorme potentie voor de zeebaarsvisser!

 

Mehmet en z’n vrienden hebben uiteraard een klacht ingediend bij de Turkse autoriteiten, want de bag limit bedraagt in Turkije namelijk 5 kg en die werd met die ene kneiter al overschreden. Bovendien zaten deze baarzen letterlijk vol met kuit!

 

Ook de lokale sportvissers nemen wel eens een gevangen baars mee, maar ze vissen absoluut verstandiger dan deze speervisser. De locals wachten in de eerste plaats netjes af dat de baarzen klaar zijn met kuitschieten en daarnaast gaan ondermaatse en extreem grote baarzen absoluut niet mee, omdat de sportvissers zelf nog vele jaren willen kunnen genieten van deze fantastische visserij.

 

Zwarte-Zee-03

Gelukkig kwamen er uiteindelijk toch diverse mooie baarzen op de kant…

 

Gelukkig kwamen er uiteindelijk toch diverse mooie baarzen op de kant, al haalden die het bij lange na niet bij dat exemplaar van 112 cm. Maar dat doet niets af aan deze vlog, die een bijna jaloersmakend beeld geeft van die schitterende Zwarte Zee kust.

 

Voor de eerdere vlogs van Mehmet, zie ons YouTube kanaal.


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.