Team Hengeldiscount vist en vangt voor goed doel

19 juni 2017 | Redactie

Dat de medewerkers van Team Hengeldiscount uit Oldemarkt verstand van vissen hebben, lijkt logisch, maar dat ze ook werkelijk zelf de grootste vissen ter wereld kunnen vangen, weet niet iedereen. Maar wanneer je het verslag van de negende editie van de Penn Challenge 2017 nog eens terugleest, weet je het voor altijd…

 

Olga met een fantastische marlijn. En de wedstrijd moest nog beginnen!

 

Team Hengeldiscount

Vorige maand vertrok Team Hengeldiscount, bestaande uit Erik Bansberg en dochter Olga, naar Kaap Verdië voor de 9de editie van de Penn Challenge. Het charity toernooi van Stichting The Fishing Dutchmen en eveneens het Nederlands kampioenschap buitenlandse wateren van EFSA Nederland.

Afgelopen jaar heeft dit team met haar klanten samen een bedrag van €750,- gespaard. Een grandioos bedrag, dat werd meegenomen en overhandigd aan ICCA, het opvangtehuis voor kinderen in Mindelo, Kaap Verdië.

 

 

Hengeldiscount-eigenaar Erik Bansberg heeft jarenlange ervaring met het biggamevissen...

 

Blauwe marlijn

Op de vrijdag voor de wedstrijd mag Olga een dagje mee om te speedjiggen en voor te vissen, samen met Toine van Ierland, Hein Hoogduin, Patric Lankhuizen en Wim Huijberts. Een aparte techniek. Daarna gaat men op marlijn vissen. De hengels worden toegewezen en 1.5 uur later heeft Olga al mazzel wanneer ze een mooie 400 lb blauwe marlijn stand-up weet uit te drillen en na een geweldige foto de vis weer vrij te laten. En haar toernooi, en dat van vader Erik, moet dan nog beginnen!

 

Benieuwd naar de rest? Lees dan het gehele verslag op de site van Hengeldiscount.

  

 

 

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.