Bootvissen op vier Ierse toplocaties

17 juni 2017 | Redactie

Vissen in Ierland en met een boot de zee op voor een onvergetelijke vistrip, is iets wat je niet snel zult vergeten in je leven. Het mooie is, dat dit vissersparadijs met zijn bijzondere bevolking en lange historie niet ver van Nederland ligt. In ruim een uur vliegen ben je op Ierse grond geland en zit je in een halfuur achter een glas Guinness vanuit de haven over de zee uit te kijken.

 

Haaien vangen in Wicklow...

 

Donegal Bay

Een groepje enthousiaste Ierland-gangers heeft vier geweldige Ierse locaties geselecteerd waar je zonder veel rompslomp op zee kunt gaan vissen met een betrouwbare visboot en kundige schipper. De vier locaties zijn Wicklow aan de oostkust van Ierland in de Ierse zee; Spiddal in Galway (Connemara) aan de westkust; West-Cork aan de Atlantische oceaan in het zuidwesten, en Donegal Bay in het noordwesten. Vier verschillende locaties die alle vier een unieke ervaring bieden op het gebied van de hengelsport en hun krachten bundelen via een Nederlandstalige website.

 

 

Daar sta je dan na  slechts anderhalf uur vliegen...

 

Blauwe haai

De vissoorten die je in Ierland kunt tegenkomen, zijn niet mis. Zo kun je conger, skate, pollak, leng, wijting (gróte wijting) vissen en natuurlijk niet te vergeten de blauwe haai, smooth hound en tope (ruwe haai) en of tonijn in Donegal. Dit is nog zomaar een greep, want er zijn natuurlijk nog veel meer soorten die je kunt vangen zoals roggen, kabeljauw of zelfs porbeagle. Geïnteresseerden kunnen zelf contact opnemen met de desbetreffende schippers, maar via de speciale website kan dit ook allemaal geregeld worden voor u, wanneer bijvoorbeeld de taal een barrière vormt. Indien gewenst kan de hele trip geregeld worden, van het reserveren van de boot, hotel/ b&b en vervoer tot zelfs het vliegticket.

 

 

Zoveel soorten te vangen...

 

Bemiddelen

Initiatiefnemer  Henk Theulings staat deze vier schippers ter zijde om hen te helpen; financieel gewin is voor hem geen uitgangspunt. Dat deel van de visreis gaat via de schippers, het hotel of de vliegmaatschappij. Theulings is daarbij indien gewenst de bemiddelende persoon die het voor u regelt, uitrekent of antwoord geeft op alle vragen.

 

Kijk voor meer informatie op de website www.visseninierland.eu of stuur een mail aan visseninierland@ziggo.nl

 

 

Hier praat je later in het bejaardenhuis nóg over...

 

 

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.