Technautic levert kiene SmartAIS

16 mei 2017 | Redactie

Technautic is distributeur geworden van Vesper Marine. Vesper Marine (VM) maakt digitale toepassingen voor de veiligheid op het water en is bekend vanwege haar SmartAIS. Dit levensreddend systeem gaat nog een stap verder dan het bekende AIS, dat de zichtbaarheid van andere AIS gebruikers weergeeft op sonars en fishfinders.

 

Een levensreddend systeem...

 

AIS

Het Automatic Identification System (AIS) zend- en ontvangstsysteem, deelt informatie over de posities van schepen, boeien en walstations. De commerciële beroepsvaart is ermee uitgerust en steeds meer watersporters en ook bootvissers zien de voordelen van het systeem.
 

 

 

SmartAIS

 In tegenstelling tot een gewone klasse B AIS die alleen gegevens verzendt en ontvangt, is smartAIS van Vesper Marine een actief AIS-systeem wat proactief waarschuwt bij een mogelijke aanvaring. Het geeft ook de ankerpositie van de boot weer en waarschuwt als het anker krabt. Er is een continue ‘man overboord’ bewaking met snelle alarmering bij gebruik van de bemanning van een persoonlijke MOB AIS en ook ingebouwde WiFi voor AIS bediening en het uitlezen van AIS-, GPS- en NMEA2000 instrumenten-gegevens op smartphone, tablet of pc.

 

Veiligheid bij het varen, veiligheid bij het ankeren en veiligheid voor de bemanning. Deze drie sterke punten van SmartAIS maken de toepassing tot een levensreddend systeem voor scheepvaart en watersport.

 

 

Als stand-alone of geintegreerd systeem...

 

Technautic

Technautic is vanaf 2017 distributeur van Vesper Marine en levert uit voorraad en staat klaar voor alle vragen en bestellingen omtrent Vesper Marine producten, zoals de Watchmate Vision XB-9000; XB-8000; XB-6000 of Watchmate 850. De SmartAIS is compatible met alle grote merken.

 

Klik hieronder om een filmpje te zien over het SmartAIS systeem.

 

 

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.