Dikke porbeagle vanuit de kajak

15 mei 2017 | Redactie

Kajakvisser Graham Smith kwam al vaker in het nieuws door in Donegal (Ierland) haaien te vangen vanuit zijn zeekajak, maar enkele dagen geleden overtrof hij zichzelf met een kanjer van een probeagle (haringhaai), die met behulp van bootvissers aan de oppervlakte werd getrokken en op een gewicht tussen de 200 en 210 lb werd geschat.

 

Graham Smith probeert de porbeagle bij de kajak te houden...

 

Kajak

Graham was wel een tijdje bezig met deze compacte roofvis die werd vooraf gegaan door een nieuwsgierige andere porbeagle, goed zichtbaar op de onderwatercamera onder zijn Stealth 525 kajak. Porbeagles zijn niet algemeen in de Engelse en Ierse wateren, maar wel in opkomst. Omdat de vervaarlijke tanden van een haringhaai bepaald niet uit uitnodigen om bij een vis van 200 lb even de haak uit de bek te halen vanuit een wankele kayak, werd gelukkig hulp gevonden bij in de buurt varende bootvissers.

 

 

Onthaken tussen boot en kajak...

 

Porbeagle

Opmerkelijk is wel dat Smith de porbeagle met kunstaas ving. Het kunstaas was weliswaar voorzien van een strip koolvis, maar het kunstaas is een niet algemeen ingezette methode bij het vissen op haai. De prachtige porbeagle werd netjes onthaakt en kon weer verder zwemmen.

 

Klik hieronder om het filmpje te zien.

 

 

 

 

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.