BeNeLux eindigde in staart WK-Bootvissen

12 mei 2017 | Redactie

In zijn verslag van de tweede wedstrijddag van het WK-Bootvissen op  het Kroatische eiland Dugi Otok kondigde bondscoach Henri Karremans het al aan: de beide ploegen van onze Lage Landen waren volstrekt kansloos voor een goede eindklassering en zouden op de derde en beslissende WK-dag een ware BeNeLux-wetkamp gaan uitvechten in de staart van de rangschikking. Hoe die strijd afliep, rapporteert Coach Henri nu:

 

In de haven leek donderdagochtend de wind nog best mee te vallen, maar toen de boten aankwamen in de viszone nabij het plaatse Luka, stond daar nog zoveel wind, dat verschillende boten niet op hun anker bleven liggen. Er moest derhalve gezocht worden naar een kleine baai, waar het wat rustiger was. Daar werden de boten uiteindelijk neergelegd en uiteindelijk kon er pas om ruim elf uur gestart worden met de wedstrijd, ruim drie uur later dan de bedoeling was. Vervolgens moesten de deelnemers na de wedstrijddag met hun busjes worden opgehaald, om daarna terug in Sali de dagvangst te kunnen laten wegen.

 

BeNeLux-eindigde-in-staart-WK-Bootvissen-02

Vanwege de weersomstandigheden startte de laatste visdag aanzienlijk later dan gepland en liep vervolgens uit op een heel gesleep.

 

Pleister op de wond

Al met al een hele operatie dus, die voor het Nederlandse team helaas toch weer niet goed uitpakte.  De plaatsen waar uiteindelijk geankerd kon worden, leverden niet veel vis op. Als je 10 tot 15 vissen wist te vangen, dan deed je het op de meeste boten goed. Zoals Piet Buijk, die gisteren een prima wedstrijd viste. Uiteindelijk kwam hij slechts zo’n 20 gram tekort om zijn boot te winnen. Ook Arjan Stelwage en Jeremy Stokx verloren dure punten bij het nét te kort komen in de weging. Maar eerlijk is eerlijk: ook dan hadden we de Belgen nog  niet gepakt, omdat zij een beste klassering van een 9e plek in de eerste wedstrijd gevist hebben, hoger dan wij. Wel hebben we Luxemburg naar de laatste plaats verwezen, een kleine pleister op de wonden…

 

Lage Landen komen tekort

Zoals viel te verwachten, is Kroatië Wereldkampioen geworden, voor de grote concurrenten Italië en Portugal. Achter in het klassement eindigden onze zuiderburen, dat wil zeggen captain/coach Jan Aspeslag met zijn ploeg bestaande uit Jens de Vrieze, Wilfried Buls, Bram Cole, Ronny Cleymans en Peter Vanderschaeghe met als reserve Pascal Michaux als 11e. Onze Oranjeteam werd 12e en de Luxemburgers eindigden op de13e en laatste plek in het eindklassement. En laten we eerlijk zijn: dat zijn de plaatsen waar wij in deze visserij op dit moment thuishoren! Onze Lage Landen komen nog steeds duidelijk tekort in het vissen op de zuidelijke wateren. De redenen daarvoor heb ik al eerder aangehaald en die staan nog steeds met een dikke streep eronder genoteerd.

 

BeNeLux-eindigde-in-staart-WK-Bootvissen-03

BeNeLux-eindigde-in-staart-WK-Bootvissen-04

Twee Belgisch-Nederlandse duo’s: Piet met Jens en Arjan met Bram.

 

Afsluiting

Individueel is Marko Sikiric uit Kroatië Wereldkampioen geworden, voor zijn landgenoot Ivan Galzina. Derde werd de bekende Italiaan Paolo Volpini. De beste Nederlander overall werd Arjan met zijn 37ste plaats en van de Belgen eindigde Jens de Vrieze twee plekken lager op de 39ste plek in het individuele eindklassement. Piet Buijk werd 41ste, Jeremy Stockx 42ste , Frank van Schilt 54ste en Sjaak Verburg 59ste.

 

Vandaag maken we een gezamenlijke excursie naar een nationaal natuurpark, waarna we in de late middag de prijsuitreiking hebben. Van de kampioenen plaatsen we natuurlijk nog wel de foto’s op Facebook, maar bij dit verslag eindigen de woorden!


Dank voor jullie belangstelling, meeleven en support, de afgelopen dagen.
Bondscoach namens Sportvisserij Nederland
Henri Karremans

 

Voor de einduitslag van dit WK-Bootvissen, zowel per land als individueel, klik hier.


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.