Drie Nederlandse teams naar WK-Kustvissen voor Clubteams

12 mei 2017 | Redactie

Gisteren vond op het Kroatische eiland Dugi Otok het Wereldkampioenschap Bootvissen zijn climax. Later vanochtend mag u van bondscoach Henri Karremans zijn afrondende verslag verwachten, plus de einduitslag. Amper zijn we van de emoties rond dit WK bekomen, of er staat alweer een volgende mondiale op de rol: het WK-strandvissen voor Clubteams, ook wel WK-Korpsen genoemd…

De huidige wereldkampioen zal zijn beste beentje weer voorzetten...

 

Aan de fraaie stranden van La Tremblade nemen komende week maar liefst drie Nederlandse ploegen deel aan het WK-Kustvissen voor Clubteams: HSV De Edelkarper uit Bergen op Zoom, nationaal Kampioen HSV De Watergeus uit Brielle en HSV De Zeebaars uit Scherpenisse. Deze drie korpsen hebben zich alle geplaatst voor dit prestigieuze evenement. Vorig jaar werd HSV De Edelkarper Wereldkampioen; kan één van de Nederlandse teams dit kunstje dit jaar herhalen?

 

Meestal vaardigt Sportvisserij Nederland twee teams af naar dit WK, maar conform de reglementen van de wereldorganisatie FIPS-M mag de regerend Wereldkampioen het opvolgend jaar altijd de titel verdedigen. De overige twee teams wisten zich te kwalificeren via de Nationale Teamcompetite PKC. Vandaar dat Nederland dit jaar drie ijzers in het vuur heeft liggen tijdens deze sterk bezette wedstrijd, waaraan zo'n 20 teams zullen deelnemen.

 

HSV De Edelkarper

“We hebben de capaciteit om bovenin mee te doen, maar er zijn zoveel sterke ploegen dat het dringen wordt voor de podiumplekken”, legt Remi Lindhout – captain van HSV De Edelkarper uit Bergen op Zoom – uit. De visserij in La Tremblade verschilt volgens Lindhout niet bijster veel van die op de Nederlandse stranden. “Het wordt een taaie visserij. Zeebaars en een enkele platvis worden de hoofdmoot van de vangsten.”

 

Het Franse strand, niet ver onder La Rochelle, is al vaker toneel geweest van (Franse) kampioenschappen...

 

HSV De Watergeus

De Watergeus uit Brielle wist zich via de Nationale Teamcompetitie (PKC) te plaatsen voor dit WK. “Het is een zeer sterk bezet WK. Naast drie Nederlandse ploegen, knokken ook de Fransen, Engelsen, Belgen en Spanjaarden zich vaak richting het podium”, vertelt Hendrik-Jan Polhuis. Een goede voorbereiding is het sleutelwoord volgens Polhuis. “Zo zijn we al vroeg afgereisd naar Frankrijk, zodat we ook terplaatse voldoende kunnen trainen. Hopelijk zit het ons mee, want het zou leuk zijn als wij De Edelkarper kunnen opvolgen als wereldkampioen.”

 

HSV De Zeebaars

Ondanks de individuele ervaring op internationaal niveau binnen het team, heeft HSV De Zeebaars uit Scherpenisse nog nooit een WK gevist. Volgens Corné Westerlaken kan het team dus onbevangen aan de wedstrijd beginnen. “Het wordt een nieuwe ervaring en dus we gaan er ontspannen en zonder vastomlijnde klassementsdoelstelling heen.” Maar De Zeebaars wil natuurlijk wel meedoen om de prijzen. “Aan de inzet zal het niet liggen, we zijn al maanden bezig met de voorbereidingen.”

 

WK Kust Korpsen

Aanstaande zondag 15 mei is de officiële training, waarna van maandag tot en met donderdag de wedstrijden plaatsvinden. Wanneer één -of wellicht zelfs meer- Nederlandse teams zich naar het podium vissen, worden zij op vrijdagavond gehuldigd tijdens de officiële prijsuitreiking.

Via deze site en onze Facebookpagina zullen we jullie zoveel mogelijk op de hoogte houden van de verrichtingen van de Nederlandse ploegen en jullie daarbij zo mogelijk ook laten weten hoe onze Belgische vrienden het er vanaf brengen.

 

Kijk hieronder voor een impressie van het Frans kampioenschap strandvissen in La Tremblade

 

 

 

 

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.