Tweede dag WK-Bootvissen verbeterde het humeur

11 mei 2017 | Redactie

It only gets better… dát was zo’n beetje de teneur na de uiterst teleurstellende eerste visdag van het WK-Bootvissen op  het Kroatische eiland Dugi Otok, waar de Oranjeploeg met een dertiende plaats als laatste eindigde. Gisteren ging het inderdaad een stuk beter, zoals coach Henri Karremans hieronder bericht. Helaas waren het nu echter onze Belgische vrienden die de rode lantaarn moesten dragen…

 

Gelukkig zag coach Henri op de tweede wedstrijddag wat vrolijker gezichten. Niet dat het allemaal liep zoals we dat wilden en zeker ook niet bij iedereen, maar met twee derde plaatsen op hun boot scoorden Arjan Stelwage en Jeremy Stokx, de twee jongsten van het team, allebei een derde plaats. Sjaak Verburg nam een vijf voor zijn rekening en Frank van Schilt en Piet Buijk scoorden helaas ieder een zes. Maar omdat er één boot van vijf deelnemers vaart, worden alle vijven en zessen bij elkaar gedaan en pas dan wordt het klassement opgemaakt. Met zijn 30 vissen van vandaag, resulteerde dat voor Piet uiteindelijk in een redelijke vijf. Met deze bootklasseringen opgeteld, eindigden we op de tweede wedstrijddag op de 10e plaats. 

 

Tweede-dag-WK-Bootvissen-verbeterde-het-humeur-02

Tweede-dag-WK-Bootvissen-verbeterde-het-humeur-03

Hard werken leverde dit keer gelukkig enkele betere bootklasseringen op!

 

BeNeLux-wedstrijd

Jammergenoeg was de laatste stek deze dag voor onze zuiderburen. In het algemene klassement na twee wedstrijddagen staat de ploeg van Sportvisserij Nederland intussen nog wel op de laatste plaats, maar nu met nog maar één puntje achterstand op zowel België als Luxemburg. De laatste en allesbeslissende dag gaat zo dus een echte BeNeLux-wedstrijd worden, maar dan helaas wel om de verdeling van de laatste plaatsen. In het algemeen klassement individueel staat Arjan voorlopig op een 29e plaats als beste Nederlander. Onze Belgische vrienden zijn individueel ook weggezakt en dat maakt het plaatje van dit WK er niet vrolijker op voor onze Lage landen.

 

Tweede-dag-WK-Bootvissen-verbeterde-het-humeur-04

De fraaie boulevard waarvan de boten ’s ochtends vertrekken, maar die naar verwachting vanmiddag niet te bereiken zal zijn vanwege wind en golven.

 

Wind

Maar we hebben nog een dag te gaan en wat voor één… Voor vandaag (donderdag) wordt veel wind voorspeld en gaan de boten naar een nog niet beviste sector die enigszins uit de wind ligt. Vervolgens moet Coach Henri vanmiddag de teamleden echter gaan ophalen in een andere haven, omdat naar verwachting onze eigen haven niet meer te bereiken zal zijn vanwege de hoge golven. Wat zal dat weer gaan betekenen? De Italiaanse superkampioen Marco Volpi is trouwens uit het toernooi gestapt, omdat hij het niet eens is met de manier hoe de Kroaten de boten wegleggen en verplaatsen. Zijn plaats is ingenomen door de reserve-Italiaan. Marco kan er trouwens nog steeds mee lachen: zijn revanche komt over twee jaar in Italië wel!

 

Tweede-dag-WK-Bootvissen-verbeterde-het-humeur-05

La Squadra Azzurra, met uiterst links meervoudig Wereldkampioen Marco Volpi die uit het toernooi is gestapt.

 

Bij de landen won vandaag opnieuw Kroatië, voor Italië en Frankrijk. Het is dus waarschijnlijk dat de eerste twee genoemde landen zeker op het podium staan en voor de derde plaats wordt vandaag gestreden door Frankrijk en Portugal. Morgenochtend horen jullie van me hoe die dubbele tweekamp is geëindigd.

 

Bondscoach namens Sportvisserij Nederland
Henri Karremans

 

Voor de volledige uitslag van de eerste WK-dag, klik hier.

 

Noot van de redactie:

Namens onze zuiderburen is ook captain/coach Jan Aspeslag met een sterke ploeg aanwezig, bestaande uit Jens de Vrieze, Wilfried Buls, Bram Cole, Ronny Cleymans en Peter Vanderschaeghe, met als reserve Pascal Michaux. Zij berichten de thuisblijvers in de regel individueel, of via de FB-pagina van de Belgian Confederation of Sea Anglers – Boat Angling. Wij zullen ook die informatie waar mogelijk ook delen op de Facebookpagina van Zeehengelsport magazine.

 

 

Tweede-dag-WK-Bootvissen-verbeterde-het-humeur-06

Ook Bram Cole van de Belgische ploeg kon woensdag helaas geen potten breken, met een vijfde bootplaats.

 

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.