De Instant Fisherman is out, de Rocket Fishing Rod ín!

11 mei 2017 | Berend Masselink

Om wereldwijd een miljoenenpubliek aan sportvissers te bereiken met een flashy commercieel product, moet een droom zijn van heel veel ondernemers en zakenmensen, ook al hebben ze geen verstand van sportvissen. Na de beruchte inklapbare Instant Fisherman uit de jaren tachtig, is de Rocket Fishing Rod een nieuwe poging om in één klap miljonair te worden. Goed idee of niet?

Speelgoed of vishengel? De  Rocket Fishing Rod is in ieder geval een marketing-kanon...

 

Instant Fisherman

Ach ja, de Instant Fisherman. Het leek zo mooi: een echte kleine vishengel met geïntegreerde (rechtshandige) reel, die je makkelijk kon opvouwen en onder de autostoel of zelfs in het handschoenenkastje van je auto kon opbergen. Kwam je dan een mooi watertje tegen, dan kon je meteen ingooien en vis vangen, al dan niet met zo’n even aantrekkelijk origineel Alex Langer Flying lure setje aan kleurige softbait-friemels.

 

De Instant Fisherman: dag en nacht was hij te zien op de Tell Sell televisiereclames...

 

Tell Sell

Hoeveel sportvissers en onwetende nieuwsgierige niet-sportvissers zo’n set hebben aangeschaft na het bekijken van de dag en nacht bekeken Tell Sell reclame op tv, weten we niet. Natuurlijk, als je wat handig bent, kun je overal vis mee vangen. En in dat opzicht was het idee achter de Instant Fisherman misschien niet eens zo slecht – en wellicht de voorloper van de reishengels die later door veel fabrikanten werden uitgebracht. Maar de klachten die het regende na aanschaf van het setje waren ook niet van de lucht, en na afloop van de proefperiode van 28 dagen kwamen veel gebreken aan het licht en kocht men toch liever een echte hengel.

 

 

De Rocket Fishing Rod: top of flop?

 

Rocket Fishing Rod!

Maar niet getreurd over deze retro Instant Fisherman en dito Tell Sell reclame op tv, want er is nu iets nieuws: de Rocket Fishing Rod ! Een volgens de aanbieders revolutionair hengelkanon voor de kids en goedgelovige volwassenen waarmee je bijna 10 meter ver kunt ‘schieten’ om vis te vangen. Vis vangen? Waarmee dan? O ja, bij aanraking in het water opent zich (gelijk een Spomb baitrocket) een grote dobber, waaruit een lijntje en een haak tevoorschijn komt.

 

Verkoophit

Ook hier geldt hetzelfde als bij de Instant Fisherman. Een handige sportvisser kan overal wel een visje mee vangen, ook al is het niet ideaal, en onvergelijkbaar met het vissen met een ‘gewone’ werphengel en werpmolen. Maar wat (de kids) aanspreekt, is natuurlijk het schieten met een (soort) waterkanon, wat ook nog eens vis kan opleveren. In combinatie met felle kleurtjes en een gelikte overtuigende tv-reclame, levert dit wellicht een verkoophit op (er zouden er al een half miljoen van verkocht zijn), die ergens ter wereld iemand miljonair maakt…

 

Klik hieronder voor de ‘good old’ Tell Sell reclame van de Instant Fisherman…

 

 

 

Klik hieronder voor de tv-reclame voor de Rocket Fishing Rod…

 

 

 

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.