Gidsen met kleinere boot op Ascension Eiland

15 april 2017 | Redactie

Op 1.600 km uit de kust van Afrika en 2200 km uit de kust van Brazilië ligt Ascension Island. Een zeer bekend eiland, vanwege de rol die het speelde als Britse uitvalsbasis voor de Falkland oorlog. Onder de Big Game vissers wordt Ascension beschouwd alen een walhalla voor de mooiste en sterkste vissen in de Atlantische Oceaan. De Zweedse visgidsen Johan Mikkelsen en Hannes Ribbner, goede vrienden van Cordes Travel, hebben vele jaren in Noorwegen de sportvissers geholpen en behoren nog steeds tot de beste visgidsen van Noorwegen. Nu zoeken ze het iets warmer!

 

Wat een prachtige vissoorten op deze bijzondere bestemming...

 

Ascension Island

Na jaren kou, regen en sneeuw en het vangen van enorme kabeljauwen, koolvissen en heilbotten, waren de twee visgidsen aan iets anders toe en gaan nu als visgids op het warmere Ascension Island werken.

 

 

En op leuke technieken...

 

Flexibele oplossing

Veel vissers zijn geen voorstander van trollen; zij vissen liever actief en met de hengel in de hand. Ze vangen liever de hele dag door schitterende sportvissem, dan één grote 400 kg plus marlijn... Voor dat trollen op het grootste wild worden meestal grotere boten ingezet. Daarbij kan het gebeuren dat men op een mindere dag een hele dag voor één grote vis bezig is en dat is voor de meeste vissers niet erg opwindend, vandaar de keuze voor een flexibele oplossing met een kleinere boot.

 

 

Gidsen met passende kleding...

 

Cordes Travel

Met die kleinere boot in Ascension kan gerichter gevist worden op de soorten die men actief kan benaderen met allerlei kunstaas. Denk daarbij aan Wahoo, Tonijn, Barracuda, Pompano, Haai, Mahi Mahi, Grouper, Snapper, Jack Crevalle en vele andere soorten. Vissen met een plug, popper, stickbait, pencil-bait, speedpilker of ander kunstaas is hier goed mogelijk. Bij deze actievere visserijen staan Johan en Hannes klaar om je te helpen.

 

Bekijk hier de Cordes-pagina en lees alles over Ascension aangaande de reis, de prijzen en de visserij.

 

 

 

 

Spectaculair popperen...

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.