Vissen met Pasen

14 april 2017 | Redactie

Voor wie komend Paasweekend niet zo’n zin heeft om aan te zitten aan een tegenwoordig uitermate trendy Paasontbijt, - lunch of –diner en wie bovendien probeert op Tweede Paasdag het traditionele bezoek aan de meubelboulevard te ontlopen, staan er twee mooie wedstrijden op het programma.

 

Deelnemers in actie tijdens editie 2016 van de Internationale strandviswedstrijd van De Edelkarper.

 

Allereerst wordt zaterdag as. voor het eerst ook een Selectiewedstrijd georganiseerd voor leden van verenigingen in de drie noordoostelijke provincies. Via deelname aan deze selectiewedstrijd hebben ook zij de mogelijkheid om zich individueel te plaatsen voor het NK- Kustvissen 2017, dat op 14 oktober as. gevist zal worden in het Zeeuwse Domburg.

 
De selectiewedstrijd vindt morgen -zaterdag 15 april- plaats op het bekende parcours aan de Waddendijk te Roptazijl, vlakbij Harlingen. Er wordt daar gevist van 11.00 tot 15.00 uur conform de officiële wedstrijdreglementen van Sportvisserij Nederland. De deelnemerskaarten dienen om 8.30 uur te worden opgehaald in Camping De Zeehoeve aan de Westerzeedijk 45, 8862 PK te Harlingen.

 

Internationale van De Edelkarper

Vervolgens vindt op maandag 17 april as. (2e Paasdag) voor de 54ste keer (!) de door HSV De Edelkarper uit Bergen op Zoom georganiseerde grote Internationale strandwedstrijd plaats aan het bekende parcours aan Domburg.


Vissen aldaar in drie vakken van 10.00 t/m 14.00 uur op centimeters vanaf de waterlijn; waden is verboden. Alle aas is vrij, met uitzondering van zachte krab.
De prijsuitreiking vindt ca. twee uur na afloop van de wedstrijd plaats in Dorpshuis Herrijst aan de Markt 79 te Westkapelle.

 

Vissen-met-Pasen-02

 

De voorinschrijving van deze beide strandwedstrijden is inmiddels gesloten, maar op onze site treffen jullie onze actuele wedstrijdkalender en daarnaast attenderen wij de wedstrijdvissers onder onze bezoekers regelmatig op wedstrijden die op korte termijn in het verschiet liggen en die wij graag in jullie aandacht aanbevelen. 

Wie het leuk zou vinden om eens aan zo’n wedstrijd deel te nemen: schroom niet en doe dat gewoon! Het niveau van de deelnemers varieert enorm en tussen de ervaren wedstrijdvissers zijn altijd ook ‘beginnelingen’ welkom. Zolang je de andere deelnemers geen overlast bezorgt door bijvoorbeeld voortdurend over hun lijnen te gooien, zul je merken dat zo’n wedstrijd vooral ook heel gezellig is, met tussen het verversen van het aas door, altijd ruimte voor een praatje.

 

Vissen-met-Pasen-03

 

Wedstrijd aanmelden?

Elke vereniging die nu een wedstrijd aan of op zee op onze wedstrijdkalender opgenomen wil zien, kan ons de benodigde informatie mailen, waarna de belangrijkste gegevens zullen worden geplaatst.


Mail de benodigde informatie daartoe in de vorm van een Word-document (bij voorkeur GEEN vormgegeven pdf!) naar redactie@publishinghouse.nl

 

Volledige wedstrijdkalender

Voor de volledige wedstrijdkalender, klik hier.


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.