Amerikaanse botten op jacht

13 april 2017 | Redactie

De Fluke, oftewel de Flounder (Paralichthys lethostigma), staat bekend als de Amerikaanse bot. In de USA een gewaardeerde sportvis die flinke afmetingen kan bereiken en zwaarder dan onze Nederlandse bot kan worden. Het jachtgedrag van de Amerikaan is net als zijn Nederlandse neef goed ontwikkeld en dat wordt in de onderstaande onderwaterfilm prachtig in beeld gebracht.  

 

Fluke Candy Teaser

De beelden zijn genomen met behulp van een Waterwolf camera. Onder de langzaam driftende boot, die door de filmer en sportvisser in kwestie ( de hengelsportauteur en bucktail-specialist John Skinner) wordt bestuurd, laat Skinner zijn onderlijn boven de bodem slepen. Deze is voorzien van een Fluke Candy Teaser (van de Jigging World webshop) met een strip vis eraan.

 

 

De Fluke Candy Teaser is een bekend kunstaasje voor de Amerikaanse bot...

 

Botten

De ‘Southern Flounder’ botten achtervolgen het (kunst)aas en inspecteren het. In veel gevallen laten ze het daarna met rust. Enkele agressievere botten echter vallen aan en klemmen hun grote kaken om de bucktailcreatie met de vlijmscherpe haak. Omdat de visser in kwestie achteraf commentaar geeft, begrijpen we dat hij met de hengel in de hengelhouder niet doorhad dat hij beet kreeg. De bot zwemt met de boot mee en geeft geen tegengas. Wel lukt het de vis blijkbaar vaak om de scherpe haak kwijt te raken, met name omdat de onwetende visser de haak niet gezet heeft.

 

 

Tot aan 83 cm zijn ze gevangen, deze Southern Flounders......

 

Botlepel

Dat de botten ook in de USA tot het roversvolkje behoren, wordt in de beelden wel duidelijk. De commercie heeft voor de Fluke dan ook veel verrassende kunstaasjes ontwikkeld in de States. Of ze daar ook wel eens van onze (Iwan Garay) botlepel gehoord hebben, is niet duidelijk...

 

Klik hieronder om het filmpje te bekijken.

 

 

 

 

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.