Bootvisinstructie voor Vlaamse Jeugd

11 april 2017 |

Het is zo langzamerhand een traditie: jaarlijks richten de jeugdmonitoren van het Vlaams Verbond Boothengelen op Zee en de schippers van Oostende op de Dag van de Arbeid steevast een hengeldag in voor onze jongeren tussen de 11 en 17 jaar. Ook dit jaar vindt deze bootinstructiedag plaats op 1 mei as. als de kids vrij zijn van school.

 

Dergelijke initiatieven zijn o zo belangrijk om in het vissen op zee geïnteresseerde kinderen de kans te geven om onder begeleiding kennis te maken met het boothengelen op zee en zodoende aanwas van jonge bootvissers te stimuleren. Het bij Sportvisserij Vlaanderen aangesloten VVBZ en de jeugdmonitoren (in Nederland ‘jeugdbegeleiders’ genoemd) van dit verbond hebben dat goed begrepen en organiseren deze laagdrempelige jaarlijkse Hengeldag reeds geruime jaren. 

 

Aanmelding

De deelnamekosten zijn daartoe zo laag mogelijk en bedragen € 15,- per deelnemende jeugdvisser, aas inbegrepen. Heb je zelf geen materiaal, maar wil je het toch eens proberen, geen probleem. Dan zorgt de organisatie zonder extra kosten voor alle benodigde visspullen. Dat dien je dan wel bij inschrijving even te vermelden.

 

Bootvisinstructie-voor-Vlaamse-Jeugd-02

Ook het kuisen van de gevangen maatse consumptievis hoort tot de instructie.

 

Er kunnen maximum 20 jongeren van 11 tot maximaal 17 jaar oud mee, die op de boten onder strikte supervisie staan van de jeugdmonitoren. Uiteraard wordt er voor gezorgd dat de veiligheidsaspecten tiptop in orde zijn. De deelnemende boten vertrekken op maandag 1 mei vanuit de RYCO. 

 

Inschrijving per mail naar: vvbzjeugd@proximus.be
Na ontvangst van je mailtje, ontvangen jij (en je ouders vanzelfsprekend) uitgebreid bericht terug met alle benodigde informatie.
 
Meer informatie is ook alvast te vinden op facebook 

 

 

Bootvisinstructie-voor-Vlaamse-Jeugd-04


Bootvisinstructie-voor-Vlaamse-Jeugd-03


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.