Eerste selectie NK-Bootvissen: Ernest Ripson en Eric Goossens aan kop

10 april 2017 | Redactie

Afgelopen zaterdag werd vanuit Scheveningen onder werkelijk schitterende omstandigheden op ms. Estrella van Rederij Vrolijk de eerste selectie voor het Nederlands Kampioenschap Bootvissen gehouden. Bondscoach Henri Karremans was vanzelfsprekend aanwezig op deze historische veerboot en brengt verslag uit.

 

Prachtig weer, enthousiaste deelnemers en een vangst, die dan wel niet super was, maar toch ruim voldoende om er een aantrekkelijke wedstrijd van te maken. Voor het eerst werd er gevist conform het ‘Catch & Release’ systeem en kon elke gevangen vis zo snel mogelijk weer levend worden terug gezet in zee. Een nieuw element in het reglement, dat in het leven werd geroepen om te benadrukken dat we een heuse sport zijn, niet altijd vissen voor de pot en het goed voor hebben met vis en visstand. Voor elke maatse schar kregen de vissers één punt toegekend, voor maatse wijting twee en maatse bot en schol werden gewaardeerd met drie punten. Natuurlijk was het allemaal wel even wennen, maar deelnemers en organisatie waren na afloop tevreden over het verloop van de wedstrijd. 

 

Voorzichtig

Er werd dit keer gevist met 38 deelnemers van één grote boot en daarbij bleek wel dat de loting voor een belangrijk deel de uitslag mee bepaalde, want de deelnemers die tijdens één van de drie perioden van elk 120 minuten een keer op de voorplecht van de boot terecht kwamen (nummers 1 t/m 4), vingen daar beduidend meer dan de rest… Maar dan moest je het voordeeltje natuurlijk ook wel zien uit te buiten! 

 

Ernest-Ripson-en-Eric-Goossens-aan-kop-na-eerste-selectie-NK-Bootvissen-01-02-03

De meetellende vangst bestond uitsluitend uit platvis, die levend werd teruggezet.

 

De vis, voornamelijk schar, enkele botten en één schol, beet namelijk heel erg voorzichtig. Nogal wat aanbeten konden niet verzilverd worden. Uiteindelijk konden er voldoende vissen ‘gefopt’ worden om er een goede uitslag van te maken. 

 

Tweede selectie

Het grote ms. Estrella werd als het ware verdeed in twee deelnemende ‘boten’ en wel de bakboordzijde en de stuurboordzijde. Ernest Ripson won aan stuurboordkant voor Arjan Stelwage en Sjaak Verburg, terwijl Eric Goossens de meeste punten vergaarde aan bakboord. Aan deze zijde werd Hans Willemse tweede en Albert Leeuwis derde. 

 

Ernest-Ripson-en-Eric-Goossens-aan-kop-na-eerste-selectie-NK-Bootvissen-05

Ernest Ripson won aan stuurboordkant…

Ernest-Ripson-en-Eric-Goossens-aan-kop-na-eerste-selectie-NK-Bootvissen-06

… terwijl Eric Goossens de meeste punten vergaarde aan bakboord


Maar de andere deelnemers zijn nog lang niet allemaal geklopt, want op 30 april as. volgt de tweede selectiedag, opnieuw vanuit Scheveningen. De klassementscijfers van de twee selecties worden vervolgens bij elkaar opgeteld en dan wordt er een einduitslag opgemaakt. De beste zeven van bakboord en stuurboord, aangevuld met de beste vijf van de topcompetitie van 2016 en Nederlands kampioen 2016 Henri Karremans, gaan dan door naar het Nederlands Kampioenschap, dat gevist zal gaan worden op 11 juni as. vanuit het voormalige werkeiland Neeltje Jans. 

 

Aangezien er altijd enige tijd in acht dient te worden genomen voor het indienen en verwerken van mogelijke protesten, zal de volledige uitslag van deze eerste voorselectie pas in de loop van de dag worden gepubliceerd op de site van Sportvisserij Nederland.

Klik daartoe op onderstaand logo:

 

Ernest-Ripson-en-Eric-Goossens-aan-kop-na-eerste-selectie-NK-Bootvissen-07


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.