Jeanneau Merry Fisher 695

16 april 2017 | Dave Lewis

Onlangs kreeg ik de kans om de Jeanneau Merry Fisher 695 enkele uurtjes mee de volle zee op te nemen om zo een impressie  te krijgen van de vaareigenschappen van deze visboot. En de indrukken die ik opdeed zijn zondermeer positief: het betreft een betrouwbare en mooi gebouwde trailerbare visboot die veel zeevissers zal interesseren.

 

Deze Jeanneau Merry Fisher 695  is de perfecte boot voor wie langere trips wil maken en zeker wanneer je daarbij ook een nacht of twee aan boord wil slapen, is ze ideaal. Dat zal niet alleen als muziek in de oren klinken van de avontuurlijke vissers, die vanuit een Nederlandse haven naar de verste wrakken willen of het eens willen proberen op de grote pladijzen bij Duinkerke, maar ook voor het groeiende legertje bootvissers die wat verder van de kust wonen en hun boot in de weekends als vakantieverblijf willen benutten. Je kunt op dit van alle gemakken voorziene schip namelijk ook uiterst comfortabel verblijven…

 

Licht en luchtig

Wie al eens een zo’n van oorsprong Franse Jeanneau in het echt heeft gezien, weet waarover ik het heb: deze vis- en tourboten zijn stuk voor stuk staaltjes vakwerk van de hoogste kwaliteit en daarnaast ook nog eens een lust voor het oog. Vooral de dankzij de fonkelende gelcoating oogverblindend witte uitstraling van deze visboot en de tot in de kleinste details verzorgde afwerking springen in het oog.


De Jeanneau Merry Fisher 695 biedt een comfortabele slaapplaats aan drie tot vier personen in de dubbele kooien in het vooronder en in het stuurhuis. Dankzij de (optionele) dakraampjes zowel in het vooronder als in het stuurhuis zijn deze kooien uitstekend verlicht én verlucht. Ook de venstertjes die open kunnen aan de zijkant in het stuurhuis zijn erg prettig, want ze zorgen ervoor dat je nauwelijks tot geen van die ellendige condensproblemen ervaart. Beslagen ramen zijn niet alleen hinderlijk, maar ook nog eens gevaarlijk als ze je het zicht ontnemen. Op de boot waarop ik voer, was in een afsluitbare ruimte onder het stuurconsole een boottoilet voorzien, maar dat is een optie die zo’n € 1.300 extra kost. In de haven kun je altijd gebruik maken van de sanitaire voorzieningen ter plaatse en eenmaal op zee is… de bekende emmer geduldig!

 

Jeanneau-Merry-Fisher-695-2
In het vooronder vinden twee personen een comfortabele slaapplaats.

 

Wil jij het complete artikel uit deze Zeehengelsport 352 graag als eerste lezen?

Neem dan nu meteen even een voordelig abonnement en klik hier.


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.