EFSA-Europese Kampioenschappen Kustvissen

18 februari 2017 | Redactie

De Nederlandse sectie van de European Federation of Sea Anglers (EFSA) heeft vanuit het hoofdkwartier in Engeland de eervolle opdracht gekregen om in november as. voor de vierde keer in de geschiedenis van sectie Nederland het European Shore Fishing Championship in Nederland te organiseren.

 

Dit jaar worden deze Europese Kampioenschappen Kustvissen voor de 25ste keer gevist en na Texel (1996), Domburg (2000) en Heinkenszand (2013) is het Zeeuwse  Domburg nu opnieuw de uitvalsbasis voor het EK, met Hof Domburg als hoofdkwartier van de organisatie.

 

Tien landen

Deelname aan dit evenement staat open voor vissers die een internationaal lidmaatschap van de EFSA hebben in de aangesloten landen. De organisatie verwacht voor het komende EK zo’n 85 deelnemers uit 10 verschillende landen. De fraaie stranden van Walcheren zijn zeer geliefd bij de buitenlandse deelnemers. Niet alleen vanwege de (in de regel) uitstekende vangsten, maar ook vanwege de vele andere mogelijkheden die de stranden en kustplaatsen te bieden hebben. De officiële opening vindt plaats op dinsdag 28 november as. in Hof Domburg en vervolgens zullen er op woensdag, donderdag en vrijdag drie wedstrijden van elk vijf uur gevist worden.  Zaterdag volgt dan de prijsuitreiking.

                                                                                                                                                                                                       

EFSA-Europese-Kampioenschappen-Kustvissen-02

De wedstrijden van de EFSA zijn altijd gemengd en worden daarnaast gekenmerkt door een ontspannen sfeer.

 

Sfeer

Hoewel het hier een officieel Europees Kampioenschap betreft, worden de EFSA-evenementen altijd gekenmerkt door een heel ontspannen sfeer op de parcoursen. Op het strand is je buurman je controleur, mits deze niet van dezelfde nationaliteit is. Vanzelfsprekend zijn Vlaamse en Nederlandse sportvissers van harte welkom om tijdens de wedstrijden te komen kijken. Het volledige (Engelstalige) programma kun je lezen door op onderstaande afbeelding te klikken:

 

EFSA-Europese-Kampioenschappen-Kustvissen-06

 

Deelnemen?

Zoals bovenvermeld betreft het hier geen Open Kampioenschap, maar kan er alleen worden ingeschreven door vissers met een Internationaal EFSA-lidmaatschap. Zou je echter dolgraag eens aan zo’n EK deelnemen, dan staat niets je in de weg om internationaal lid te worden van EFSA-sectie Nederland of EFSA-sectie België. Voor meer informatie hierover, klik op onderstaande afbeelding naar keuze:

 

EFSA-Europese-Kampioenschappen-Kustvissen-03

EFSA-Europese-Kampioenschappen-Kustvissen-04

 

EFSA-Europese-Kampioenschappen-Kustvissen-05

 

Wedstrijd aanmelden?

Elke vereniging die nu een wedstrijd aan of op zee opgenomen wil zien op onze wedstrijdkalender, kan ons de benodigde informatie mailen, waarna de belangrijkste gegevens zullen worden geplaatst. Mail de benodigde informatie daartoe in de vorm van een Word-document (bij voorkeur GEEN vormgegeven pdf!) naar redactie@publishinghouse.nl

 

Volledige wedstrijdkalender

Voor de volledige wedstrijdkalender, klik hier.


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.