The Battle beslist | vlog Mehmet Büyükyilmaz

16 augustus 2016 | Mehmet Büyükyilmaz

Mehmet Büyükyilmaz

Mehmet Büyükyilmaz is een door-en-door fanatieke zeebaarsvisser (met kunstaas) en deelt in zijn vlogs live aanbeten op de bekendste stekken van Rotterdam!

Afgelopen zondag 14 augustus werd de tweede en daarmee beslissende manche gevist om te bepalen welke van de twee kemphanen Siu de Moor en Mehmet Büyükyilmaz de Seabass Masters The Battle zou gaan winnen. Hierbij de vlog van Mehmet, met de opnieuw aanstekelijke beelden van deze tweekamp.

 

De windvoorspellingen waren goed, maar zondag bleek het zeetje toch zodanig knobbelig dat werd besloten om deze tweede manche vanuit de boot van Siu ’s ochtends te beginnen in de beschutting van het havengebied van IJmuiden. Daar werden de nodige visjes gevangen, maar in deze battle wilden de mannen zich niet op scholenbaarsjes richten en gericht proberen de maatse baarzen aan de vinnen te komen.

 

Veiligheid

Gelukkig kon The Battle in de middag toch rondom de kop van de Noordpier nabij Wijk aan Zee worden voortgezet. Daar hadden Mehmet en Siu op gehoopt en zich ook verheugd, want zo zou er wellicht ook wat groter wild kunnen worden gevangen. De boot van Siu hield het goed in het woelige water, maar er moest voortdurend hard worden gewerkt om beide vissers in de juiste positie te manoeuvreren. Soms was de wind sterker, dan weer de stroming, maar ook de korte, vervelende golven lieten zich duidelijk van zich spreken. Tot twee maal toe werd geprobeerd om ook bij de Zuidpier te vissen, maar schipper Siu kwam tot de conclusie dat de veiligheid daar toch in het geding kwam. Ondanks die wat lastige omstandigheden hebben de twee zeebaarsvissers er alles aan gedaan om de zeebaars te verleiden, er een gezellige dag van te maken en vooral ook: van elkaar te leren.

 

En getuige onderstaande beelden is dat alles prima gelukt:

 

 

Prijswinnaar

Net als voor de eerste manche is een leuke prijs beschikbaar gesteld voor de visser die via een posting op Facebook het juiste aantal centimeters van de winnaar van deze tweede manche heeft weten te raden. Michel Oostdijk van Next Level Fishing, importeur van Fiiish, zorgt voor twee combo pakketjes Fiiish Black Minnow Electric Blue waarvan één 25 grams off shore en één 12 gram 9shore, plus één Fiiish T-shirt. Daarnaast stelt Hengelsport Rik uit Beverwijk een gratis Zeebaarsworkshop ter beschikking die op 10 september aanstaande kan worden gevolgd in de zaak in Beverwijk en waarbij Mehmet te gast is en de deelnemers in de praktijk zal bijstaan.

 

Het aantal centimeters dat de winnaar van de tweede manche in IJmuiden bijeen heeft weten te sprokkelen, hebben jullie in het filmpje kunnen terugzien en de prijswinnaar zal vanmiddag worden bekend gemaakt op de FB-pagina van Fiiish Netherlands. Wil je zien wie het juiste aantal centimeters heeft weten te raden, klik hier.

 

Voor meer informatie over Next Level Fishing en Hengelsport Rik, klik op onderstaande logo’s.

The Battle beslist vlog Mehmet Buyukyilmaz 2

The Battle beslist vlog Mehmet Buyukyilmaz 3

 

Voor de eerdere vlogs van Mehmet, zie ons YouTube kanaal.


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.