Afstanden zijn niet te koop - Of toch wel?

04 augustus 2016 | Redactie

Niet iedereen is zomaar in staat om voor een hengel een bedrag neer te tellen waarover je aan het thuisfront maar liever zwijgt… Maar het hoeft niet altijd duur te zijn! Ook in de prijsklasse onder de €100,- komen er zo af en toe juwelen van stokjes op de markt.

 

Neem nu de 4,20 meter lange Vercelli Oxygen Mondiale; een stijlvolle driedelige strandhengel van Italiaanse snit, waarmee je beslist ook uit de voeten kunt vanaf een dijk, staketsel, pier of golfbreker. Deze mooie paars met wit afgewerkte stok combineert power en stijl en is helemaal op maat voor de gemiddelde werper. Met een adviesprijs van in dit geval €89,- is deze hengel zeer toegankelijk, ook voor wie niet een vermogen wil of kan uitgeven.

 

Afstanden zijn niet te koop Of toch wel 2

Soms brengt de gulden middenweg je het verst!

 

Gulden middenweg

Je kunt er uren over palaveren wat nu de perfecte hengel is, om vervolgens toch tot de conclusie te komen dat die ene ideale hengel helemaal niet bestaat. Soms is dan echter de gulden middenweg de juiste keuze en dan scoort deze Vercelli Oxygen Mondiale die geschikt is voor werpgewichten in de range van 100 tot 200 gram zonder enige twijfel hoog! Ook al vanwege het feit dat dit één van de weinige stokjes uit de Mediterrane invloedsfeer is, met de wat grotere oogdiameters (Sic KW) die bij ons gewoon zijn. Zo kun je bijvoorbeeld Quick Change links vlot laten passeren en als er wat vuil op de voorslagknoop zit, kun je het geheel desondanks probleemloos binnen draaien.

Afstanden zijn niet te koop Of toch wel 3

Afstanden zijn niet te koop Of toch wel 4

De geleideogen zijn van prima kwaliteit en gelukkig ook wat groter dan op de meeste hengels van Mediterrane snit.

 

Filmpje

Voor wie beelden méér zeggen dan 1.000 woorden is het bekijken van onderstaand filmpje een aanrader. Daarin komen de belangrijkste eigenschappen van deze Mondiale uitgebreid aan beeld. En wellicht trek je dan de conclusie: afstand is weldegelijk te koop!

 

 

Waar?

Importeur van Vercelli in onze Lage Landen is Ultracast en inmiddels is via deze verdeler ook de Vercelli Oxygen Mondiale in een vooralsnog beperkte oplage bij diverse Ultracast-dealers te koop. Medio september wordt echter een grote partij direct vanuit de Vercelli fabrieken verwacht en dat betekent dat deze betaalbare, maar desondanks aan alle moderne eisen voldoende ‘strand’hengel vanaf dan volop beschikbaar zal zijn voor de komende wintervisserij.

 

Voor actuele informatie over Vercelli, zie de Facebook pagina Vercelli Benelux.

 

Voor meer informatie over het totale assortiment aan (zee)vismaterialen van verdeler Ultracast, klik op onderstaand logo.

 

Afstanden zijn niet te koop Of toch wel 5


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.