Evia gaat zeevissen met ‘Vercelli’

07 juli 2016 | Redactie

De Spaanse hengelsport- en outdoor fabrikant Evia, al eerder bekend vanwege haar merk Hart, is met Vercelli een Europees merk begonnen voor de strandvisserij. Een merk met veel investeringen en veel potentieel.

Ook de wedstrijdvisserij gaat kennismaken met de hengels van Vercelli…

 

Vercelli

Vercelli is als merk nieuw in Nederland en België en ook voor zeevislanden als Engeland nog niet lang in de winkels. De naam doet al vermoeden waar de wieg lag van het design voor het nieuwe zeevismerk: Italië! De ontwikkeling en de verdere aanpassingen van de producten van Vercelli werden echter verwezenlijkt met de inzet van Evia’s team van topvissers uit zeevislanden als Spanje, Frankrijk en Engeland.

 

Evia

“Ook al hebben landen als Italië, Spanje, Frankrijk en Engeland een lange traditie op zeevisgebied; de geografische onderlinge verschillen op gebied van stranden, soorten kust, stromingen, dieptes, vissoorten en technieken, maken dat er een diversiteit aan materialen en producten nodig was om alle markten op maat te kunnen bedienen,” aldus  general sales manager Iñaki Lekuona van Evia.

 

Spyra

Met deze verschillen in het achterhoofd, heeft Evia de Vercelli range opgesplitst in drie categorieën: Spyra, Enygma en Oxygen. Hengels vormen de belangrijkste pijler van Vercelli. Het uitgangspunt is echter om een compleet aanbod aan zeevismaterialen aan te bieden, van hengels, molens tot aan kleinmaterialen. De ontwikkeling van twee werpmolens was eveneens een belangrijk uitgangspunt, dat verwezenlijkt werd met de Enygma molens.

 

Evia gaat zeevissen met Vercelli 2
De exclusieve en dure Spyra Augusta, een absolute schoonheid en wedstrijdtopper…In 410 cm uitvoering (175 gram werpgewicht) met speciale Sensitip top.

 

Passie

“We zijn geen groot bedrijf”, zegt Iñaki Lekuona. “Als we een keer met zijn allen een dagje gaan vissen, blijft het werk gewoon liggen en is er die dag geen productie. Maar we willen ook niet de grootste worden, maar wel de beste! Elke hengel die we maken, is een product van aandacht en liefde voor het vak. We zijn vissers, en we bouwen hengels voor vrienden, dat is onze gedachte. Vrienden die dezelfde passie delen. Die passie stoppen wij ook in onze producten,” aldus Lekuona. 

 

Evia gaat zeevissen met Vercelli 3
Ook de Enygma is een juweel om te zien…

 

Enygma en Oxygen

De drie hengel-onderdelen Spyra, Enygma en Oxygen hebben alle dezelfde aandacht voor kwaliteit gekregen. De Spyra hengels zijn van hoge kwaliteit carbon; licht van gewicht, sterk en schokdempend. Naast het beste carbon zijn ook de juiste ogen en trimmings aangebracht. Hengels voor de sterkste competities. Enygma: de perfecte blanks, gelijk aan de Spyra, maar met andere oog-configuraties. Het beste compromis voor carbonhengels op wedstrijdniveau, jarenlang een metgezel voor de veeleisende wedstrijdvisser.


De Oxygen hengels tenslotte vormen de allrounders onder de surfcasting-hengels. Ontworpen en getest door ervaren en gedreven strandvissers. Hengels met de beste prijs-kwaliteitverhouding, bereikbaar voor velen.

 

De Vercelli hengels van www.evia.es worden in de Benelux verdeeld door Ultracast. Voor meer informatie kijk je op www.ultracast.nl

 

Evia gaat zeevissen met Vercelli 4
Filip Galens is aangetrokken als prostaffer voor Vercelli.


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (1)

 

eric de maer

heb mij eergisteren een strandhengel aangeschaft van vercelli en gisteren ermee gevist ligt heel goed in de hand en ik gooi merkelijk verder dan met chimano daar een molen op van penn een 7000 enis heel compleet daar ik nog geen molen van vercelli ben tegengekomen zou hem ook eens graag testen