Superieure strandstokken bij Tackle Specialist Antwerp

14 mei 2016 | Redactie

Er komen de laatste jaren steeds meer strandhengels van topkwaliteit op de markt. Naast de bekende aanbieders in de form van gerenommeerde merken als bijvoorbeeld Shimano, Penn en DAM, brengen in toenemende mate ook ‘brands’ afkomstig de UK, Frankrijk Italië, Spanje en Portugal strandstokken naar de Lage Landen, die voldoen aan alle eisen van de (verwende) strand- en wedstrijdvisser.

 

Een prima adresje om eens rond te schuimen naar kwaliteitsspullen op het gebied van strandvissen en casting is Tackle Specialist Antwerp (TSA). Die speciaalzaak vind je niet in het hart van de oude Scheldestad, maar in de aanpalende randgemeente Schoten.

 

Superieure strandstokken bij Tackle Specialist Antwerp 2

De helaas vorig jaar maart overleden legendarische Terry Carroll, oprichter van Zziplex.

 

Zziplex

Allesbehalve nieuw in de Lage Landen, maar nog steeds absolute toppers op het gebied van kwaliteit en ‘performance’ zijn de handgebouwde hengels van het Engelse Zziplex. Sinds het overlijden van de oprichter van dit legendarische bedrijf  Terry Carroll in maart vorig jaar is Zziplex voortgegaan op de in 1980 door Terry ingezette weg. Dat wil zeggen de kleinschalige productie van specialistische werphengels (letterlijk!), waarvoor de input wordt gegeven door Engelse topwedstrijdvissers. Bij TSA zijn diverse Zziplex hengels te zien, te voelen en te koop, waaronder twee modellen om optimaal te genieten van je zomervisserij, zoals de Zziplex 440 cm, een ideale stok voor de tongvisserij vanaf het strand en de hengel die al decennia voor veel specialisten de geep- en zeebaarshengel bij uitstek is, de Zziplex Bass Lite.

 

Superieure strandstokken bij Tackle Specialist Antwerp 3

Nu nog minder bekend, maar de naam zinkt rond.

 

Diamond rods

Nu is Zziplex al meer dan 30 jaar een grote naam onder castingliefhebber en strandvissers in Nederland en België, maar dat geldt wat minder voor Diamond, onderdeel van het Franse Ultimate Fishing.

De kwaliteit van de hengels van Diamond is echter dermate hoogstaand, dat ook deze hengels worden begeerd door Vlaamse en Nederlandse zeevisspecialisten. Het succes van de Diamond Cesium hengels was zelfs dermate overdonderend, dat deze hengels inmiddels volledig zijn uitverkocht.

 

Superieure strandstokken bij Tackle Specialist Antwerp 4

Uitverkocht, maar de opvolger komt eraan!

 

Naar verluidt hebben de ontwikkelaars bij Diamond de perfectie van de vorige Cesium serie zowaar nog weten te overtreffen en het nieuwe model zal vanaf  juli as. te koop zijn bij TSA. Om te zien waartoe de hengels van Diamond in staat zijn, bekijk maar eens dit filmpje waarop te zien is hoe maar liefst 265 meter word geworpen met een ‘gewone’ strandhengel van Diamond:

 

 

Voor meer informatie:

Tackle Specialist Antwerp

Toekomstlaan 151

B - 2900 Schoten

 

tel. mobiel: 0032(0)497.434.850

e-mail: info@tacklespecialistantwerp.be

website : www.tacklespecialistantwerp.be


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.